Weboldal címe
Weboldal alcíme
AKTUÁLIS
Lorem ipsum

Papp Arnold: Látványosan és gyorsan szeretnénk menni!

2018.04.21. - Szerző: RallyFans.hu-Babor

Számodra végül kimaradt az Eger Rallye, de a PSZA Motorsport így is több párossal képviselte magát. Mennyire voltál elégedett a csapat egri teljesítményével?

Igen, hál istennek lettek új csapattagjaink és régiek is maradtak bőven a csapatban. Peugeot kupában idén két páros erősíti a csapatunkat, Szabó Árpi mellett Drávucz Olivér is a mi csapatunkat erősíti. Emellett ORC-be fellépett Szőnyi Andris és két rally2-es pilótával is büszkélkedhetünk. Eger előtt igen kapkodós volt mindenkinek, utolsó utáni pillanatokban lettek kész az autók, így egy sikeres célba érés volt mindenkinek a legfőbb cél. A Peugeot kupában Olivérék sajnos az első helyről búcsúztak technikai hibával, Árpiék ismerkedésnek fogták fel a versenyt, de szerencsére sikeresen célba értek fontos pontokat gyűjtöttek Egerben. A Ladás kollégákról sajnos nem volt elmondható ez a szerencse, Szőnyi Andrisék az utolsókörben kényszerültek kiállni, míg a Rallye 2-ben Baksai Laciék is kiállni kényszerültek. Merényi Zsoltiék voltak még ott közülünk ők sikeresen célba értek az N-es Hondával. Voltak pozitívumai és sajnos negativumok is, de ilyen ez az autósport Miskolcon az egész csapat még motiváltabb és ez reméljük az eredményeken is látszódni fog.

ORC volt idénre beterve, de Rally2-ben láttalak a nevezési listán. Minek köszönhető?

ORC-ben szerettem volna menni a, hiszen láttam milyen erős kis Ladás mezőny jött ott össze, de mint láthattátok, Egerben már nem sikerült elindulni, pedig nagyon terveztük. Sajnos nem sikerült úgy összerakni a versenyt, hogy megfelelő háttérrel rendelkezzünk, ezért elengedtünk a kérdést. Nem lett kész az autó sem, és anyagi megfontolásból, illetve Egerben látva, milyen jó kis mezőny maradt ott is, végül a Rally2-es bajnokságot választottuk. Nem titkolt cél, több versenyen rajthoz állni, és az év második felében már abszolút értékelésben is oda-oda kerülni az elejébe.

Miskolcon már téged is láthatunk. Mit vársz a versenytől és ezúttal ki fog navigálni neked valamint időre vagy látványra fogsz menni?

Idén szeretnék, kicsit többet időre autózni, így mindenképpen látványosan és gyorsan szeretnénk menni, hűek maradni a típushoz. Nagyon hálás vagyok, hiszen egy kis segítséggel most el tudunk indulni Miskolcon. Nem indultam még a környéken soha, ismeretlen lesz minden. Decemberbe a Szilveszter Rallyen ültünk utoljára a kocsiba, szóval jó lesz újra átmozgatni magunkat. Sikerült szerezni egész jó használt Hankook gumikat, még nem mentem soha ilyen gumival. Remélem hamar sikerül felvenni a ritmust, és hibamentesen és legfőképp technikai hiba nélkül célba érni. Az autó kapott egy új első féket, egyik támogatónak hála, (Fer-Vill) a generátorunkat is megtuningoltuk, így most már nagyon várjuk a Pénteki Salak show-t, ígérem nem fogjuk elspórolni.

A csapat szempontjából mivel lennél elégedett Miskolcon?

Ha minden indulónk a célban tud majd örülni az eredményének. A peugeot fiúk remélem dobogóért fognak tudni küzdeni, ezzel már teljesen elégedett lennék.

Köszönöm a lehetőséget Miskolcon találkozunk! 

Együtműködő patrnereink:
Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., ZTR Kft.,  Menzak.hu, TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft.​

A PSZA Motorsport felemás hétvégéje az Eger Ralin

By SIPOS ATTILA  2018-04-01 

Szabó Árpiék sikeresen teljesítették első Peugeot kupás versenyüket. Küzdős verseny után a kategória 3. helyén, illetve a powerstage szakasz megnyerésével térhettek haza! Drávucz Olivérék kiváló tempóban közlekedtek az Eger Ralin, de sajnos az első helyről a vasárnapi első gyorsasági után kiállni kényszerültek. Sajnos Szőnyi Andrisék sem látták meg a Dobó teret, az utolsó körben technikai hiba történt. Merényi Zsoltiék a Rallye2-ben sikeresen célba értek. Baksai Laciéknak a szezonnyitó nem sikerült a legjobban, de az újragondolt futómű elképesztő változásokat hozott a jármű vezethetőségében!

Szabó Árpád – Begala Tamás – ORB, Peugeot 208 R2

Összességében egy nagyon jó versenyen vagyunk túl! Sajnos a versenyt megelőzően nem tudtunk tesztelni, így az első közös méterünk az autóval a szarvaskői gyorsasági szakasz volt. Az első napi szakaszok számunkra csak és kizárólag az ismerkedésről szólt, egy tartós tesztnek fogtuk fel. Gyakorlatilag minden szituációt meg tudtunk élni az autóval és azt gondolom, sikerült megismerkedni a Peugeot-val, sikeresen beértünk az esti Parc Farme-be. Vasárnap, már tényleg a versenyzésre koncentrálva sikerült felvenni a versenytársakkal a tempót és belaktuk az autót, minden percét élveztük a napnak. Ennek köszönhetően a nyolc szakaszból sikerült ötöt megnyerni, nem csak a Peugeot kupában, hanem a 6-os kategóriában is. Plusz öröm számunkra, hogy a Power stage-ért járó maximális plusz pontokat is mi vittük haza.  Fantasztikus érzés volt az ORB-ben versenyezni, kis túlzással húsz éve vártam erre és most itt lehetek. Nagyon sok ember munkája az, hogy egy ilyen autóban ülhetünk, amiért nem tudok elég hálás lenni. Az egész hétvége a Peugeot kupa jegyében telt és azt gondolom, hogy mind az ötlet, mind a megvalósítás nagyon jól sikerült. Az, hogy ilyen körülmények között tudunk versenyezni az fantasztikus érzés, mintha egy gyári alakulat része lennénk, nem beszélve arról, hogy egy hétszeres magyar bajnok is ott van velünk, segíti a munkánkat. A Bakó Rallye Team számunkra egy tökéletes autót hozott, mint ahogy már azt megszokhattuk Lacitól, köszönjük szépen a bizalmat. Most már gőzerővel készülünk a Miskolc Ralira, most fogunk előtte mindenféleképpen tesztelni, így pozitívan várjuk a következő megmérettetést.

Drávucz Olivér – Losonczi Csaba – ORB, Peugeot 208 R2

Az első versenyen nem volt számunkra más lehetőség csak a győzelem, mivel ez volt a hazai versenyünk. Igaz, ez nem volt egyszerű feladat, hiszen tudtuk, hogy nagyon gyorsak a kategóriatársak, kis különbségek alakultak ki egy-egy szakasz céljában. A szarvaskői szakasz volt nekünk a favorit, illetve az éjszakai gyorsok sikerültek még nagyon jól, de összességében egy ilyen autóval jó volt menni mindenhol Ezen a versenyen minden új volt, a csapattól kezdve az autón át, illetve Csabival is ez volt az első közös versenyünk. Úgy gondolom, hogy Csabi munkájára egy rossz szavam sem lehet, hiszen mindent jól végzett el, sajnos az autóról már ez nem volt elmondható, a tizenharmadik gyorsasági után műszaki hiba miatt az első helyről kiállni kényszerültünk. Borzasztóan csalódott voltam, de sajnos a rali az ilyen.  Nagyon várjuk a miskolci versenyt, mivel ott szűk és dobálós szakaszok vannak, amit jobban kedvelek és talán gyorsabbak is tudunk majd rajtuk lenni. Szeretnék jobban felkészülni és támogatói szinten is megerősödni. Köszönjük szépen a PSZA-Motorsportos fiúknak a segítséget, hiszen általuk egy olyan csapatba kerültünk bele, ahol azt érezzük törődnek velünk. Szeretném megköszönni Édesapámnak, barátnőmnek, Ildikónak, a lelki támogatást, Öcsémnek, és mindenkinek. aki valamilyen formában hozzájárult a versenyzésünkhöz.

Szőnyi András – Balázs Kornél – ORC, Lada 2101

Eger Rallye nekünk nem sikerült túl fényesre, de ez mindig benne van a versenyzésben. Alapból rengeteg új alkatrészt kapott az autónk, így az utolsó pillanatokban lett kész. Ezúton is szeretném megköszönni a Kasza Motorsport emberfeletti munkáját. Első nap az összeszokás jegyében telt az autóval, visszafogottan kezdtünk. Első számú cél a célba érés és a minél több versenykilométer összegyűjtése volt. Az időeredmények is ezt mutatták, nagy lemaradásunk volt a kategória elejéhez képest, de 14 indulóból így is ötödik helyen voltunk.  Második nap átgondolva fejben, sikerült sokat javulnunk. Gyorsaságinként már jóval kevesebb volt a lemaradásunk, ígéretesnek mondható tempót jöttünk. Utolsó kör előtt, azonban újra beütött a technika ördöge, gumi melegítés közben anyagfáradás miatt, kiszakadt a Watt-rúd a hátsó hídból. Elfolyt a diffi olajunk, mikor megláttuk, tudtuk, hogy nincs tovább. Nekünk ott ért vége a verseny. Miskolc Ralin indulunk, addigra orvosoljuk a hibát, és megerősítjük az említett alkatrészt. Így nincs más hátra, mint előre!

Baksai László – Erdei Zoltán – Rallye2 , Lada 2107

Pár hete derült ki, hogy teljes szezont tudunk menni a Rallye2-ben. Az egri futamot egy erős tesztnek szántuk, mivel szinte minden új volt az autón, sokat fejlesztettünk. Tíz év után elhagytuk a jó öreg A-s autónkat és átépítettük P12-es szabályok szerint. Ebben nagy segítségre volt a Kasza Motorsport, kaptunk egy bődületesen erős motort, a PSZA Motorsport pedig segített beállítani az autót és kicsit újragondolni a futómű kérdését. A navigátorom is egy régi barátom Erdei Zoli lett, ezen kívül most először kipróbáltuk a Hankook gumikat, egyelőre meggyőzött minket.  Az autó tökéletesen sikerült, pont olyan, amilyet mindig is szerettem volna. Felmegy a dombon és még el is fordul a kanyarban. Az első gyors nagyon barátkozós volt, de az utána lévő etapon Zoli sajnos rosszul lett és közös megegyezés után a kettes gyors végén kiálltunk a versenyből. Sokat nem tudtunk menni, de az autó nagyon tetszik és meglepő módon az idők is jónak tűntek. Most már nagyon készülünk a Miskolc Ralira, az elején még szeretnénk tapasztalatot szerezni, de a végére jó lenne már teljes gőzzel száguldani! 

Merényi Zsolt – Érsek Krisztián – Rallye2, Honda Civic 1,6 Vti

Kalandos versenyen vagyunk túl, sajnos már a verseny elején generátor problémák adódtak és nem volt megfelelő töltésünk. Akku cserével orvosolni tudtuk a problémát és sikeresen célba tudtunk érni. Ezen kívül az első körben fékproblémákkal is küzdöttünk, így az első három szakaszon kb. 25 másodperc hátrányt szedtünk össze a kategóriatársaktól, amit az első szervizparkban orvosoltunk.  Noha technikai gondok hátráltattak, így is szoros csatákat vívtunk a kategóriatársakkal, volt, hogy 9 km-en 1 másodpercen belül hárman értünk célba. Örülök, hogy sikerült teljesíteni a versenyt, fontos pontokat gyűjtöttünk ezzel a negyedik hellyel. Első Rallye2-es futamunk volt a Hondával, sokat tanultunk és reméljük a Miskolc Ralin folytathatjuk. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani szerelőinknek és segítőinknek, nélkülük nem sikerült volna!

Együtműködő patrnereink:
Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., ZTR Kft.,  Menzak.hu, TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft.​

Öt párossal érkezünk Egerbe!

2018.03.18.

Március 23-ával elkezdődik az idei Rallye szezon, mely számunkra sok újdonságot rejteget. A csapat nagy része átalakult, de ezzel együtt új pilóta párosokat köszönthetünk csapatunk színeiben. Az idei év nagy újdonsága egyértelműen a Peugeot 208 R2 kupa, ahol nagy öröm számunkra, hogy két pilóta párosunk is képviseli csapatunkat. Szabó Árpád 3 év után újra teljes szezont tervez, csapattársként pedig megkapta maga mellé, ellenfélként Drávucz Olivért, akit frissen köszönthetünk csapatunkban. A tavalyi Historic bajnoki cím után Szőnyi Andris nagyot álmodva az idei év egyik legkeményebb kategóriájában mutatkozik be, az Országos Rallye Challenge P12-es géposztályában. A Rallye2 nagy öregje, mindenki Baksai Lacija is mi csapatunkat színesíti és teljes szezont futva próbál az abszolút értékelésébe odaférni, mellette pedig pár versenyen bemutatkozva Merényi Zsolti próbál minél szebb és jobb eredményt elérni a kis N-es Hondával. Ők már biztosan ott lesznek a PSZA Motorsport színeiben Egerben, de halljuk ők hogyan értékelik a szezon kezdetet.

Szabó Árpád – Begala Tamás: ORB, Peugeot 208 R2

A Szilveszter Rallye-n való szereplésünk után BegalaTomival úgy gondoltuk belevágunk a szövetség által kiírt 208 R2 kupába. A csapaton nem szerettünk volna semmiképpen sem változtatni, így a Bakó Rallye Team fogja egész évben hozni számunkra az autót. Az Eger rallye kiírását látva egy nagyon jó versenynek ígérkezik, már nagyon szeretnénk ott állni a szarvaskői rajtban. Semmifajta elvárás nincsen a csapattól, sok volt a kihagyás, szeretnénk egy jót autózni, tapasztalatot gyűjteni és mindenképp célba érni. Hosszú még az előttünk álló szezon.

Drávucz Olivér – Losonczi Csaba: ORB, Peugeot 208 R2

Drávucz Olivérrel egy új párost alkotunk ettől az évtől kezdve. Az ide szezonban a szövetség által kiírt Peugeot 208 R2 Hungary kupában fogunk versenyezni, az autót pedig a Klaus Motorsport fogja számunkra biztosítani. Magas fokú tapasztalatuk van már az ilyen autók üzemeltetésében és beállításában. Egerben minden új lesz, ezért már nagyon várjuk az első métereket és a Dobó téri rajtdobogót. Nekünk a pályák hazainak számítanak, ezért szeretnénk az első helyekért küzdeni, hiszen egy győzelemmel indítani évet nagy motivációt adna az év hátralévő részében! A sok újdonság mellé az egyesület is új, hiszen a PSZA motorsporthoz igazoltunk mind a ketten, reméljük sikerül sok jó eredménnyel hozzájárulni az egyesület fényéhez!

Szőnyi András- Balázs Kornél: Lada 21011 Gr.2 Evo2

Először is üdvözlöm az olvasókat! A tavalyi év, számunkra nagyon sikeres zárult, megvédtük a bajnoki címünket a Historic D2-es kategóriájában. Egy nagyon jó csapat alakult ki körülöttünk, mind a PSZA Motorsport, mind a szerelőcsapatunk személyében. Édesapámnak köszönhetően mindig biztos háttérrel tudtunk egy-egy versenyen elindulni. A továbbfejlődésem érdekében a historic bajnokságot elhagyjuk és a 2018-as év egyik legkeményebb kategóriájában az ORC P/12 csoportjában folytatjuk a Ladával a versenyzést. A kocsi alapja maradt, de szinte minden részegységét átalakítottuk a szabadabb P csoportos szabályok szerint. Nagyon várom már az első métereket vele Egerben az ismerkedésé lesz a főszerep, hosszú bajnokság elé nézünk. Két évvel ezelőtt már versenyeztem Egerben, akkor nagyon tetszettek a pályák, így most is örömmel térünk vissza. Próbálunk majd a saját tempónkban autózni amiből majd látjuk, hogy ez pontosan mire is lesz elég. Legnagyobb köszönet illeti Édesapámat és a családomat, akik mindenben támogatnak, és mellettem állnak. Nagy köszönet még a szervizcsapatomnak, és a Kasza Motorsportnak, akiktől mindig tökéletesen felkészített autót kapok illetve a PSZA Motorsportnak, akik rengeteget segítenek szervezésben és mérnöki tudásuk legjavát is beleadják. Nincs más hátra, mint előre!

Baksai László – Erdei Zoltán: Rallye2, Lada 2105

Sziasztok! Az idei évünk lesz a huszonkettedik a rallye-ban, és idén a támogatóink jóvoltából kaptunk egy fantasztikus lehetőséget, hogy teljes szezont tudunk ismét menni! A rallye2-es bajnokságot fogjuk megcélozni, ahova a kocsink teljes mértékben megfelel és a tavalyi évben bele fektetett energia,bízunk benne, hogy most meg fog megtérülni. A Kasza motorsport kíváló P/12-es autót varázsolt a Ladából és a PSZA-s fiúk segítségével próbáljuk az autót tovább fejleszteni, megfelelően beállítani. Egerben szeretnénk a technikával és a Hankook gumikkal összeszokni, erre pedig a szarvaskői gyorsasági pont jó lesz. Utána meg majd kiderül, stopper nekünk számol, vagy ellenünk. Szeretnénk célba érni, hab a tortán, ha dobogó környékén tudunk majd autózni.

Merényi Zsolt – Érsek Krisztián: Rallye 2, Honda Civic 1,6 VTi

Sziasztok! Nagyon várjuk már az Eger Rally-t, Dobó téren kezdeni a szezont, mindig jó hangulatúvá teszi ezt a versenyt. A tavalyi évben a Magyar Amatőr Rally Bajnokságban próbálgattuk az újonnan épített autónkat és magunkat. Sok szép eredményt tudtunk magunk mögött a tavalyi évben, ezért idén gondoltunk egy nagyot és az Országos Rallye2 bajnokságban veszünk részt. Azt gondoljuk Krisztiánnal, hogy fizikálisan és mentálisan is sikerült felkészülni. A Honda a tél folyamán kapott új lengéscsillapítókat illetve átesett egy kisebb revízión is, úgyhogy várjuk közösen a szezont. A 7 -es kategóriában fogunk rajthoz állni (ex. N/2), ahol rajtunk kívül még legalább 4-5 ugyanilyen típussal versenyző páros lesz. A szezonnyitó sajnos a tempós pályák miatt nem kedvez nekünk, ugyanis nagyon rövid a váltónk és alig 160 km/h a végsebességünk, de reméljük ez nem gátol minket egy jó eredmény elérésben. Köszönjük a támogatást Bekölce Község Önkormányzatának!


Együtműködő patrnereink:
Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., ZTR Kft.,  Menzak.hu, TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu – matrica webáruház, Kasza Motorsport, FervillSound Kft.